Nyhetsarkiv

april 2013

Nytt magasin: Projects We Love

Klintberg Niléhn
April. Golv- och designföretaget Bolon grundades redan 1949 i Ulricehamn. För tio år sedan tog systrarna Annica och Marie Eklund över sina föräldrars företag och har sedan dess gjort en internationell en resa som bokstavligen golvat designvärlden. Samarbeten med allt från Jean Nouvel till Missoni har inte bara satt Ulricehamn på kartan utan också skapat ett högst välmående företag som ständigt expanderar. I magasinet Projects We Love väljer systrarna att visa några av sina mest lyckade projekt, från Adidas huvudkontor i Shanghai till en medeltida kyrka i Holland.

– Med det fina magasinet som Klintberg Niléhn har formgivit och projektlett hoppas vi att fler upptäcker Bolons underbara värld.

Nytt magasin : c/o Svenssons

Klintberg Niléhn
April. Det anrika företaget Svenssons i Lammhult som grundades redan 1898 satsar nu på ett eget magasin. c/o Svenssons Magasinet trycks i 100 000 exemplar, varav 60 000 går direkt till Svenssons kunder. – Marknaden är allt mer konkurrensutsatt. Då gäller det att hitta en kanal som på ett nytt sätt fokuserar på flera av de viktiga frågor som driver vår verksamhet, säger Johan Swedenborg, marknadschef på Svenssons i Lammhult i en kommentar.

Dels handlar det om att lyfta fram sortimentet genom exempelvis designikoner, dels att visa upp hantverket som motreaktion till dagens slit- och släng-mentalitet.
– Ett magasin kan göra den resan på ett helt annat sätt än en katalog, säger Johan Swedenborg.
– Det är ett väldigt spännande uppdrag, att utveckla ett magasin åt Svenssons i Lammhults som tar avstamp i alla deras fantastiska varumärken, säger Mårten Niléhn vd på Klintberg Niléhn i en kommentar.

Första numret av c/o Svenssons kom i mitten av april.